Dato/klokkeslæt
Dato(er) - 31/01/2024
10:00 - 12:00


De danske landskabsmalerier udgør
en helt særlig genre indenfor kunsten, for de har til alle tider ikke blot været tænkt som kunstneriske udfoldelser fra en mere eller mindre kreativ og mere eller mindre kreativ kunstner. De har i høj grad også spejlet og kommenteret på konge- eller dronningerigets tilstand i øvrigt.

I billeder, ord og fællessang fra Højsko- lesangbogen skal vi denne formiddag vandre vi gennem det danske landskab i forskellige tider og årstider.

Vores guide er Maren Bock Grønlykke, der nu bor med sin mand, Peter, i Bo- gense, men er født i Flensborg i 1949 og vokset op i det danske mindretal.

Fra barnsben er hun flasket op med fortællinger, danmarkshistorie, sang og engagement i de danske foreninger og institutioner.

Maren har boet i Danmark siden 1968 og er uddannet cand.mag. i kristen- domskundskab, kunsthistorie og tysk fra Århus Universitet og SDU Odense Universitet.

Nu, da hun er blevet pensioneret fra sit job som lektor i gymnasieskolen, holder hun folkelige foredrag inspireret af hendes store interesse for kunst, sang og historie, og denne dag handler det om forholdet mellem penselstrøg og verselinjer.

Sted: Storstuen