Dato/klokkeslæt
Dato(er) - 29/02/2024
10:00 - 12:00


Da Birthe Jacobsen for nylig stoppede som sognepræst, gik der et næsten hørbart suk gennem de tre landsogne på Midtfyn, hvor hun havde været præst. Og ikke mindst i Rolfsted, hvor hun havde været i næsten 40 år!

I et fyldt Ferritslev Fritidshus sagde menighederne 1000 tak til deres præst, og kærligheden var til at tage og føle på. Og nu, hvor både hun og Torkild har fået mere tid til hinanden og de interesser, der ikke kunne udfoldes så frit, mens de begge havde så godt og vel fuldtidsarbejde, spirer kærligheden til tilværelsens mere lystbetonede aktiviteter. Og for Birthes vedkommende gælder det ikke mindst læsningen.

For nogle år siden læste hun Jens Andersens bog om Troels Kløvedal – og blev begejstret. Ikke blot for bogen, men også for den måde, hvorpå Danmarks største søhelt siden Tordenskjold blev portrætteret, og hvor egnet selve fremstillingen var som fortælling.

Så det gør hun. Fortæller om Kløvedal ud fra Andersens fine bog. Og denne formiddag bliver vi lukket ind i fortællerens univers. Vi skal ud på de syv verdenshave, og vi skal ned i fortællingen om denne farverige mand med den glubske livslyst og den salte vand i årerne.

Birthe skriver selv dette om sit foredrag: »Alle mine morgener på jorden«. Det er titlen på den sidste bog, Troels Kløvedal fik udgivet kort før sin død i 2018.

Som titlen antyder, fortæller Troels Kløvedal her om sit liv under lovsangens fortegn. Han ser tilbage på sit liv og fortæller om det hele, sin barndom, sin ungdom og livet, som det foldede sig ud på de mange rejser ud i verden på sejlskibet »Nordkaperen«. Han fortæller i stor taknemmelighed for alt det, livet gav ham, og i taknemmelig- hed i forhold til de mange mennesker, han fik lov til at dele livet med.

Men for nylig udkom så en ny bog, »Sømærke« af datteren Lærke Kløvedal. Her tegner hun et billede, der supplerer den lyse lovsang, hvor vi får lov at se også dele af bagsiden af medaljen.”

Birte Jacobsen fortæller ud fra disse to menneskers egne fortællinger om sig selv.

Sted: Storstuen