Dato/klokkeslæt
Dato(er) - 24/03/2022
19:00 - 21:30


Sted: Storstuen

I 2003 blev Simi Jan uddannet som journalist på Napier University i Skotland i 2003. I sin allerede lange karriere har hun arbejdet for Politiken, DR og BBC.

Simi Jan er i dag vært på TV2’s ”Go’ Aften Live”, men hun er måske mere kendt som mangeårig korrespondent for TV2 Nyhederne i Mellemøsten, og hun har i en årrække boet i Pakistan og Afghanistan – midt i de krige, som har plaget begge lande. I sin anmelderroste bog “Til te hos Taleban” fortæller Simi Jan om konstant at søge efter en anden side af historien. Om hvordan terror – og kampen imod den – har påvirket og forandret de to lande i de skelsættende år, hun boede der.
Men hun fortæller også om at møde ubegrænset gæstfrihed fra fremmede, som lever midt i en helt anden virkelighed.

Torsdag den 24. marts kommer hun til os i valgmenigheden for at holde foredraget: ”Da Taliban tog magten”.

Måske kan I huske det: Den dag Taliban indtog Kabul, tonede Simi Jan frem på de danske tv-skærme, direkte fra Kabul, for at berette om verdenshistorien. Hun var samme dag landet i Kabul med det sidste fly, inden alle kommercielle fly blev indstillet. For da alle begyndte at flygte, pakkede hun sine ting og tog af sted.

De kommende dage var hun som en af få internationale journalister – og den eneste danske – helt tæt på de kaotiske evakueringsscener ved lufthavnen, hvor tusindvis af desperate kvinder, mænd og børn forsøgte at flygte. Hun mødte traumatiserede børn, der var blevet væk fra deres forældre. Kvinder, der frygtede for deres liv og mænd i gråd.

Simi Jan blev senere selv evakueret i et amerikansk transportfly sammen med flere hundrede afghanere. Blot et døgn inden et stort selvmordsangreb dræbte mindst 182 mennesker heriblandt 13 amerikanske marinesoldater, netop der, hvor hun havde befundet sig hver dag.

Kom og hør Simi Jans barske og personlige beretning fra frontlinjen.  Der er gratis adgang til dette spændende foredrag.