Dato/klokkeslæt
Dato(er) - 14/09/2024
9:30 - 16:30


Program:

• kl. 9.30: Afgang fra Storstuen. Vi får kaffe og brød i bussen, og så synger vi

• kl. 11.00: Rundvisning på slottet med historien

• Frokost

• Rundvisning på landbruget med Svend Brodersen med fokus på økologi, projekter og bæredygtighed

• kl. 15.00: Afgang fra Gram slot

• kl. 16.30: Hjemkomst til Sdr. Nærå

Menighedens tur til Krakow blev ikke til noget. Derfor tager vi med bus på en endagstur til Gram slot, både for at få historien om Gram slot i fortid og nutid, og for at høre om deres økologiske landbrug, og hvordan det udvikler sig i forhold til tidens miljøkrav. Gram slot er udviklet til et kulturcenter og er gennem årene renoveret med respekt for den historie, der ligger i området. Stedet er et stort aktiv for det lokale område, ligesom det lokale er et stort aktiv for Gram slot og dets aktiviteter. Gram slot drives i samarbejde med Nybøl Gods og Vedslet. Det drives som et større økologisk landbrug, med bl.a. en større malkekvægbesætning. Derudover driver de planteavl med mange specialprodukter, som sælges under deres eget mærke gennem detailkæden Rema 1000.
Gram slot og Nybøl Gods ejer 440 og driver ca. 3000 ha. Det er et moderne landbrug med stor respekt og ansvar for de bæredygtige principper og på deres hjemmeside skriver de: ”Bæredygtig landbrug drevet med respekt for både jord, dyr og natur – og med omtanke for kvaliteten af de produkter, vi frembringer, det er, hvad økologi er for os. Med vores erfaring ved vi, at der er økonomi i bæredygtighed, for over hele verden er der voksende bevidsthed om, hvad vi udsætter både vores kroppe og vores omgivelser for.” De seneste tiltag har været et projekt med skovlandbrug, hvor der på samme areal produceres både i almindeligt agerbrug og en produktion via træer, enten frugt, nødder eller ved. Princippet er ikke nyt, men der er kommet mere fokus på det de senere år, da denne produktionsform er mere klimavenligt, mindsker tab af næringsstoffer til vandmiljøet og har en større biodiversitet. Ved optimal drift øges produktionen på det samme areal.

Tilmelding til turen skal ske til Birthe Thordahl senest den 12. august. Send en mail til birthemoose@gmail.com eller ring 21138204.