Dato/klokkeslæt
Dato(er) - 18/08/2022
19:00 - 21:30


Svøbsk i Indien

Sted: Storstuen

Jørgen Dickmeiss er efterhånden et kendt ansigt hos os. Og kan I ikke huske, hvordan han ser ud, kan I måske høre hans fine violinspil for det indre øre.
Jørgen har adskillige gange stået i spidsen for vore folkemusikere ved såvel majstangsfest som høstgudstjeneste, og da vi den 10. marts holdt en gudstjeneste til fordel for Ukraine leverede han fortryllende stemningsfuld og gribende musik sammen med sin hustru, accordionspilleren Maren Hallberg.

Sammen kalder de to sig for Svøbsk, og de to musikere fra Davinde er kendt over hele landet som nogle af de mest kompetente udøvere af dansk folkemusik.

Maren Hallberg og Jørgen Dickmeiss er set, hørt og elsket for deres gennemførte musikalitet, smittende humør og dansevenlige melodier, der klør i fødderne.

Senest har Maren og Jørgen været en del af et større udvekslings-projekt mellem Danmark og Indien, og for nogle måneder siden tilbragte de 2 uger i en lille landsby i ørkenen i Vest Rajasthan. Her spillede de sammen med lokale musikere og fik en forsmag på, hvad der kan opleves når folkemusikere samarbejder på tværs af lange afstande og landegrænser.

Denne aften vil Maren og Jørgen vil spille, synge og fortælle om hvad der sker når grænser brydes… Og så håber vi, at de indiske musikere lykkes med at komme til Danmark, for så skal vi have dem over i Storstuen, så vi selv kan høre kulturerne mødes og ny, sød musik opstår.